Intervjuer

Jan Wisén, brandchef för Storstockholms brandförsvar. jan-wisen.jpg
Jan Wisén har varit brandchef för Storstockholms brandförsvar sedan 2009. Dessförinnan var han brandchef i Södra Roslagen och i Stockholms brandförsvar. Han anser att jämställdhets- och mångfaldsfrågan är oerhört viktig och att det för brandförsvaret är ett angeläget ärende att arbeta vidare med. Läs mer här.

 Mona Hjortzberg, brandman på Huddinge Brandstation. 
1997 starade Stockholms brandförsvar projekt Q8. Tillsammans med sex andra kvinnor utbildades Mona Hjortzberg med målsättning att man skulle få in fler kvinnor i brandmannayrket. Idag är hon en av de två kvinnor som jobbar som brandmän  på Huddinge Brandstation. Läs mer här.  

 


Nils Zetterberg, projektledare för "Projekt Mervärt".
nils-zetterberg.jpgNils Zetterberg har jobbat med jämställdhetsfrågan inom Storstockholms brandförsvar sedan 2008. Idag är han en av projektledarna för "Projekt Mervärt" - ett projekt som ska leda till attitydförändringar hos brandförsvarets anställda. Läs mer här.  

 

 Jens Ahlstedt, Mikael Karlsson, Max Bergkvist och Anders Palm
arbetar alla på Johannes Brandstation på Östermalm.
dsc-0062.jpg
Läs mer här.

 

 

 

Hur ser en brandman ut för dig? Och tror du att en kvinna skulle kunna klara av branmannayrket lika bra som en man?
Dessa två frågor fick tio stockholmare svara på. Läs mer här.  

 

 

Tomas Lindberg, grundare av X-innovations AB.
X-innovations AB är ett företag som startades 2008 av Tomas och hans bror Niklas Lindberg. Bolaget tillverkar produkter som riktar sig till räddningstjänsterna och transportnäringen samt andra som använder sig av band och slang. Läs mer här.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)